Entertainment
23 juni 2008 - Ron Smeets

Koningin krijgt 'eigen' GSM mast

Binnenkort verhuist onze koningin naar Kasteel Drakensteijn bij Lage Vuursche.

Inwoners van dit bosdorp kampen al jaren met het probleem dat deze regio nog steeds tot een van de weinige landelijke plekken behoort waar GSM ontvangst niet of nauwelijks mogelijk is.

Met de komst van Beatrix en haar gevolg komt daar nu echter snel verandering in. De koningin heeft namelijk bij KPN het verzoek gedeponeerd om het probleem op te lossen en de mobiele hofleverancier heeft dit onmiddellijk gehonoreerd met een onderzoek en de aanvraag voor een vergunning om in het gebied een 31 meter hoge mast te mogen plaatsen.

Het verzoek moet nog formeel goedgekeurd worden door het college van B&W van de gemeente Baarn maar niemand twijfelt er natuurlijk aan dat die vergunning niet onmiddelijk afgegeven zal worden.

Overigens zal de mast, die midden in de bossen komt te staan en zo'n 12 meter boven de boomtoppen uit zal reiken, gedeeltelijk gecamoufleerd worden om de zogenaamde 'verticale luchtvervuiling' zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt de mast grotendeels zwart gelakt waardoor hij nauwelijks nog opvalt tussen de vele boomstammen. De bovenste negen meter zal vervolgens grijs geverfd worden omdat dit het minste contrasteert met de lucht.

Tja, soms is het fijn om koningin te zijn ;-))Gerelateerde links:
GSM mast op de Mount Everest
Feliciteer de koningin per SMS
Fake kerktoren als GSM mast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.