Nieuws
11 april 2006 - Ron Smeets

Koning legt mobiel netwerk plat

Voor zover wij het kunnen nagaan is dit een primeur. Welliswaar een twijfelachtige, maar toch.

Afgelopen zondag heeft de Nepalese koning besloten de mobiele netwerken in de hoofdstad Kathmandu plat te leggen in een poging om in ieder geval de organisatie van de anti-regerings protestbijeenkomsten te dwarsbomen.

Op zaterdagochten, zo meldt Cellular News hielden alle mobieltjes in Kathmandu het ineens voor gezien, bij gebrek aan een netwerk. Dat was vlak voordat de 7 grootste politieke partijen die zich verenigd hebben om te strijden tegen het bewind van Koning Gyanendra een protestmars zou organiseren

Zoals we in het nieuws hebben kunnen zien heeft de actie van de Koning weinig effect gehad aangezien de protesten gewoon door zijn gegaan.Gerelateerde links:
Thailand blokkeert 'onbekende' GSM's
Gecensureerd SMSen voor 3 euro per bericht
Porno politie doorzoekt mobiele telefoons
GSM verkeer plat vanwege aanslagen
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.