Toestellen
13 augustus 2009 - Roel Veenstra

Komt tijd komt groen: Samsung Blue Earth in zicht

Goed nieuws voor diegenen die zaten te wachten op een touch screen telefoon waarvoor ja je niet schuldig gaat voelen over de vervuiling van een nieuw toestel en het gebruik daarvan. Op het Mobile World Congres 2009 werd de Samsung Blue Earth al gespot, maar daarna bleef het lange tijd stil rondom het toestel.

Er waren zelfs geruchten dat het ding nooit zou verschijnen, maar ondertussen was Samsung duidelijk bezig met de ontwikkeling van hun nieuwe milieuvriendelijke ‘wonder’. Nu blijkt dat de telefoon het typenummer S7750 gaat dragen en dat een Russisch blog al een review plus video, zie link hieronder (in het Russisch was de embedcode voor mij niet te vinden), heeft gepost. Daaruit blijkt dat het toestel redelijk wat te bieden zou hebben. Het sleutelwoord in alles is Eco. Zo zou dat woord gebruikt worden bij vrijwel alle onderdelen van de interface. De algemene indruk is goed, hoewel het redelijk lang duurt de Blue Earth ook op te laden middels de op de rug geïntegreerde zonnecel. Behalve de vriendelijke energieconsumptie is de telefoon, oplader en zelfs de verpakking gemaakt van gerecycled materiaal. Net als bij ladyphones heeft de Samsung Blue Earth enkele extra foefjes om ook op andere manieren je milieuontziend gedrag te monitoren.

Afgezien van de ietwat tegenvallende plastic uitstraling, heeft dit toestel gelukkig geen geiten-wollen-sokken-uitstraling, dus misschien kan de Blue Earth zorgen dat een gedeelte van de consumenten nu niet langer kiest voor ‘guilty pleasures’, maar voor onvoorwaardelijk plezier. Daarvoor zal de Blue Earth echter heel wat in zijn mars moeten gaan hebben. Veel essentiële high end specificaties lijken aanwezig, maar we zien dat natuurlijk liever officieel bevestigd. Portable Gear laat weten dat ze vermoeden dat op Samsung’s persbijeenkomst van morgen de Blue Earth (S7750) weleens gepresenteerd zou kunnen worden. Dan zal waarschijnlijk ook duidelijk worden of het toestel nog dit jaar of pas later in de schappen zal prijken.

Russische video Samsung Blue Earth

Over de auteur: Roel Veenstra