Geruchten
04 juli 2016 - Ron Smeets

Komt er ook een 6 inch variant van de Galaxy Note 7 Edge? Prototype van de nieuwe Note met een groter scherm op Indiaas import document

Een tikfout of het eerste bewijs dat de Samsung Galaxy Note 7 mogelijk een nog groter scherm krijgt dan in eerdere geruchten aangenomen werd? Op een Indiaas import document wordt namelijk melding gemaakt van een Samsung testtoestel met het typenummer SM-N930R4, eerder al gekoppeld aan de Note 7, dat een schermafmeting heeft van 6 inch (zie afbeelding hieronder).

Zoals gezegd is in eerdere geruchten een 6 inch scherm voor de Galaxy Note 7 nog nooit genoemd. Over de afmetingen van het display doen wel verschillende berichten de ronde. Er zijn geruchten die een 5.7 inch scherm aan het toestel koppelen. Andere geruchten maken melding van een 5.8 inch display. En nu dus dit lijstje waarin het toestel met een 6 inch scherm uitgerust schijnt te zijn.

Met andere woorden, we hebben nu drie mogelijke schermafmetingen voor de Galaxy Note 7. Het verschil tussen de 5.7 en 5.8 inch zou te maken kunnen hebben met de 'platte' of edge varianten. De Galaxy S7 heeft immers ook een iets kleiner scherm dan de Galaxy S7 Edge. Dat scheelt 0.4 inch om precies te zijn. Zou het dan kunnen dat de Galaxy Note 7 en de Galaxy Note 7 Edge respectievelijk een 5.7 en een 6 inch scherm krijgen? Wie het weet mag het zeggen ;)

Samsung zelf zal het het antwoord op deze vragen in ieder geval kunnen geven, maar die zullen daar vóór de onthulling van de nieuwe phablet uiteraard niets over los laten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.