Wearables
05 maart 2015 - Ron Smeets

Komt er een Huawei Watch met een prijskaartje van 1000 dollar? Mogelijk exorbitant prijskaartje voor gouden uitvoering van de Chinese Design Smartwatch

Huawei presenteerde enkele dagen geleden de bijzonder fraai uitziende Watch. Compact, rond en elegant ontworpen. Over de prijs van het slimme horloge deed de fabrikant nog geen mededelingen maar algemeen werd aangenomen dat die niet veel zou verschillen van de gemiddelde concurrenten; ergens tussen de 200 en 350 euro dus.

Nu gaat het gerucht dat de gouden (met zilveren accenten) Huawei Watch een prijskaartje van 1000 dollar, op dit moment ongeveer 900 euro, krijgt. Nu liggen de prijzen van goud en zilver vrij hoog en een design horloge mag best wat meer kosten, maar 1000 dollar voor een Huawei? Ik ben bang dat de fabrikant zich dan bij voorbaat al uit de markt prijst, ook in het luxe segment.

Enfin, vooralsnog zijn het geruchten waarop Huawei, uiteraard, niet reageert. Voor de liefhebbers staat hieronder een korte, rumoerige, hands on video van de Huawei Watch. Daarin is ook heel even een gouden variant te zien, maar dat is niet helemaal het model dat 1000 dollar zou gaan kosten. Die zie je op de foto daaronder en in de header van dit artikel.

http://youtu.be/Pb0UeiIr9lQ

Bron (prijs), Bron (video en foto)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.