Geruchten
03 november 2015 - Ron Smeets

Komt er dan toch een Surface Phone? Anonieme bron: Microsoft onthult in 2016 twee nieuwe high end Lumia's én een Surface smartphone

Al in 2012 gingen er geruchten dat Microsoft met het idee speelde om een Surface Phone op de markt te zetten. De toenmalige CEO Stephen Elop vond het zelf ook een goed idee, maar dan vooral om Windows Phone 8 te promoten. Destijds doken ook al een concept van het toestel op. Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en duiken de geruchten over de komst van een Surface Phone opnieuw op. Nu wordt gespeculeerd dat het toestel in de lente van 2016 onthuld wordt.

Overigens wil dat niet zeggen dat er geen nieuwe high-end Lumia's meer verschijnen want volgens dezelfde bronnen worden de volgende twee topmodellen van die familie inmiddels ook al getest. De nieuwe Lumia's zouden onder anderen uitgerust worden met de nieuwe Snapdragon 820 processor van Qualcomm. Die toestellen zullen echter pas na de zomer van 2016 onthuld gaan worden; ongeveer een jaar na de introductie van de huidige Lumia 950 en Lumia 950 XL.

Microsoft zou voor de Surface Phone zou, zo melden anonieme bronnen, de focus niet leggen op specs maar op productiviteit. Denk aan diensten als Continuum en Win32 App support. Over de specs en features is verder nog niets bekend. Afbeeldingen, anders dan een concept ontwerp dat niet van Microsoft zelf afkomstig is, zijn er ook nog niet.

Vooralsnog zijn dit natuurlijk nog geruchten en het zal mij benieuwen of we, ruim drie jaar na dato, volgend jaar inderdaad een Surface Phone gaan zien. Er is maar een bedrijf dat daar het antwoord op weeT maar daar houden ze de kaken, zoals gewoonlijk bij dit soort geruchten, natuurlijk stevig op elkaar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.