Geruchten
01 maart 2015 - Ron Smeets

Komt de volgende Nexus smartphone uit de keuken van Huawei? Het duurt nog minimaal een half jaar maar de Nexus geruchtenmolens draaien al

De Nexus 6 ligt amper een paar maanden in de winkels maar geruchten over welke fabrikant de opvolger mag gaan maken (en daar natuurlijk al mee bezig is) doen alweer de ronde.

Volgens Chinese bronnen zou een van de twee volgende Nexus smartphones door een Chinese fabrikant ontwikkeld worden. De fabrikant in kwestie wordt niet bij naam genoemd, maar het feit dat de bron van dit gerucht ook meldt dat nog niet duidelijk is of die nieuwe Nexus weer een Qualcomm processor krijgt of een chip uit eigen keuken van de nieuwe fabrikant maakt de kans dat hiermee Huawei bedoeld wordt wel een heel stuk groter. Die fabrikant heeft namelijk ook eigen processors.

Opvallend is ook dat het gerucht spreekt over de Nexus 7. Formeel is dat natuurlijk het volgnummer, maar de Nexus 7 kennen we natuurlijk al in een tablet variant uit 2013 (zie afbeelding hieronder). De nieuwe Nexus, die pas over een half jaar gepresenteerd zal worden, krijgt waarschijnlijk dus een andere naam.

En dat is nog niet alles. D jaar wordt, wederom, aangenomen dat Google twee Nexus smartphone varianten zal uitbrengen. Het verhaal gaat nu dat LG de high end opvolger van de Nexus 6 maakt en dat Huawei zich toelegt op een betaalbare, mid-range Nexus. Zoals gezegd, het duurt nog ettelijke maanden voordat de nieuwe Nexus onthuld gaat worden, al dan niet in twee varianten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.