Geruchten
16 april 2016 - Ron Smeets

Komt de Galaxy Note 6 naar Europa? Europees model gespot op een lijst met versienummers van de vermeende nieuwe Samsung phablet

Toen Samsung de Galaxy Note 5 in augustus van 2015 onthulde was het grote nieuws toch wel het feit dat de Koreaanse fabrikant haar nieuwe phablet niet in Europa op de markt zou brengen. Ondanks diverse geruchten in de maanden na de release heeft Samsung die 'belofte' waargemaakt. Volgens de fabrikant zaten Europeanen niet te wachten op een nieuwe phablet met een stylus. Wij moesten het dus maar doen met de Galaxy S6 Edge Plus. Hoewel dat op zich een prima toestel is gebleken, en nog steeds is, zijn veel Note fans nog altijd niet gecharmeerd van het ontbreken van de Galaxy Note 5 in de Europese winkels.

Het duurt nog een tijdje voordat de Galaxy Note 6 het daglicht zal zien. Dat gebeurt vermoedelijk weer vlak voor de IFA, ergens medio augustus. In China is nu een lijstje met versie- en modelnummers opgedoken die vermoedelijk bij de Galaxy Note 6, codenaam 'Grace', horen. Het typenummer, SM-N930, lijkt de meest duidelijke aanwijzing daarvoor. De huidige Galaxy Note 5 heeft namelijk het typenummer SM-N920. Opvallender is echter de vermelding van een Europees model. Helemaal onderaan de lijst (zie afbeelding) staat namelijk de 'Grace EUR Open', SM-N930F_EUR.

Hoewel dit nog onbevestigde geruchten zijn, waar Samsung vanzelfsprekend niet op reageert, is het wel te hopen dat de Koreaanse fabrikant met de Galaxy Note 6 Europa dit keer niet zal overslaan, toch?

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.