Nieuws
09 november 2014 - Ron Smeets

Komt de dure Nexus 6 nog voor het eind van dit jaar naar Nederland en België? 1 Dollar is bij Google nu ook 1 Euro waard

Sinds de officiële presentatie van de Google Nexus 6 hebben al verschillende data gecirculeerd met betrekking tot de Nederlandse en Belgische beschikbaarheid van het toestel. 3 november, 29 oktober en 18 november zijn zomaar drie datums die al rondgezworven hebben. De eerste twee zijn gepasseerd en de derde optie? Dat wordt afwachten.

Enkele dagen geleden werd de Nexus 6 heel even mét prijskaartje gespot in de Google Play Store, maar ook toen werd er geen verwachte leverdatum genoemd. Over het prijskaartje gesproken; in navolging van Apple heeft Google ook maar besloten dat 1 Amerikaanse dollar net zoveel waard is als 1 Euro. Daarmee wordt de prijs van de Nexus 6, 649 Euro voor het 32GB model en 699 voor de 64GB versie, meteen een flink stuk pittiger. Ruim 20% duurder dan in het land van Fast Food, voetbal dat je met je handen speelt en macaroni met kaas ;)

Vooralsnog rijst echter de vraag of wij in Nederland en België de Nexus 6 nog wel voor het eind van dit jaar zullen kunnen aanschaffen. Afgelopen dagen zijn weliswaar 12 landen, waaronder Nederland en België, toegevoegd aan de lijst met landen waar het toestel nu te bestellen zou zijn, maar daar is in de Google Play Store nog niets van te zien. Nu heeft Google, doordat het toestel afgelopen woensdag binnen enkele minuten al uitverkocht was, laten weten dat de voorraden elke woensdag aangevuld worden. Het zou dus zomaar kunnen dat je de Nexus 6 aanstaande woensdag al kan gaan bestellen.

Enkele weken geleden hebben ook al geruchten gecirculeerd dat het toestel pas in december naar Europa komt. Daarna werden steeds vaker data in november genoemd. Echter, eerder deze week sprak ik een woordvoerder van Motorola in Nederland en die liet weer doorschemeren dat de Nederlandse winkellancering gepland staat voor medio/eind december. Vlak voor of rond de Kerst dus. Gezien de belangstelling voor de Nexus 6, in combinatie met de beperkte voorraden denk ik dat de vraag of het toestel nog voor het eind van dit jaar in Nederland werkelijk uitgeleverd gaat worden terecht is.

En dan nog de belangrijkste vraag. Wie denkt er serieus over na om de Nexus 6 voor 649 of 699 Euro aan te schaffen? 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.