Wearables
27 juli 2016 - Ron Smeets

Komst van de Pokémon GO Plus twee maanden uitgesteld Nintendo vraagt miljoenen 'trainers' om wat extra geduld

Nintendo heeft vandaag laten weten dat de Pokémon GO Plus, een wearable accessoire voor de populaire game, niet in juli maar pas in september beschikbaar zal komen. De Japanse maker vraagt alle 'Trainers' die er met smart op zitten te wachten nog even wat extra geduld.

Een reden voor de vertraging wordt niet gegeven. Het zouden productie of distributie problemen kunnen zijn. Maar voor hetzelfde geld is het een slimme truc van de makers van het spel en de wearable. Wellicht bedoeld om na de zomer, wanneer de Pokémon Go storm wellicht wat geluwd is en de temperaturen om buiten te spelen op het noordelijk halfrond beginnen te dalen, de hype met de Pokémon Go Plus nieuw leven in te blazen.

Het slimme polsbandje gaat 40 dollar kosten en hij heeft geen display. Aanvankelijk werd hij zelfs 'Watch' genoemd, maar dat is toch wat te veel eer voor een bandje met trilfunctie en een LED lampje ;)

De Pokémon Go band wordt via Bluetooth aan de smartphone, en game, gekoppeld. Wanneer je vervolgens in de buurt komt van Pokémon of Pokéstops dan trilt de armband en licht het LED lampje op. Op die manier hoef je niet continu met je telefoon in je hand, en het scherm aan, rond te lopen. Goed voor de accuduur en het helpt ook tegen botsingen met tegenliggers of lantaarnpalen ;)

Meer info over de Pokémon Go Plus vind je hier

https://twitter.com/NintendoEurope/status/758180438833819648?ref_src=twsrc%5Etfw
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.