Nieuws
11 april 2015 - Ron Smeets

Komst Huawei P8 op 15 april bevestigd, mogelijk met een 'lichter' broertje Huawei Nederland tweet over de P8 en gelekte perskiekjes tonen wederom de P8 LIte

Het was eigenlijk al geen geheim meer dat Huawei tijdens het event dat op 15 april in Londen gehouden wordt de P8 gaat onthullen. Het beetje twijfel dat nog mocht bestaan is nu door een tweet van Huawei Nederland definitief weggevaagd (zie hieronder). Daarin staat letterlijk de naam van het toestel. Verder wordt ook nog gerefereerd aan de nieuwe camera van het toestel. Die zou het vooral heel goed doen bij donkere omstandigheden. Dat was enkele dagen geleden ook al het onderwerp in een videoteaser (onderaan dit artikel) van de Huawei P8.

https://twitter.com/HuaweiDeviceNL/status/586827455715008512

De afgelopen dagen zijn ook twee persrenders van de Huawei P8 en zijn mogelijke 'lichtere' broertje de P8 Lite opgedoken, compleet met specs. De P8 zou voorzien zijn van een 5.2 inch full HD display, de eigen Kirin 930 processor van Huawei met 3GB RAM, 32GB intern geheugen, 2520mAH accu en een 13 megapixel camera, plus 8 megapixel selfie cam. De P8 Lite heeft een 5 inch HD scherm, een Kirin 620 processor 2GB RAM, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel front camera, aldus de nieuwe geruchten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.