Wearables
21 maart 2015 - Ron Smeets

Koffertje van Lenovo baas toont onderdelen van de nieuwe Moto 360 CEO zet foto's op Chinese sociale media om ze kort daarna weer offline te halen

Enkele weken geleden zei Motorola topman Rick Osterloh al dat de volgende Motorola smartwatch ook weer rond zou zijn. De afgelopen uren heeft zijn baas, Lenovo CEO Yang Yuanqing twee foto's online gezet die de uitspraken van Osterloh bevestigen.

Op de foto's zijn volgens Yang onderdelen van de Moto 360 te zien. Dat kan kloppen, maar alleen als de volgende generatie van de smartwatch dezelfde naam krijgt. Die kans is, gezien het 'naambeleid' van Motorola, best groot.

Waarschijnlijk realiseerde Yang zich kort na het publiceren van deze foto's ook dat het horloge in zijn kistje te veel verschillen kende met de bestaande Moto 360. De kiekjes zijn namelijk alweer offline gehaald. Maar niet voordat ze her en der gekopieerd zijn natuurlijk ;)

De onderdelen die op de foto's te zien zijn wijken duidelijk af van de huidige Moto 360. Zo wordt het polsbandje van het toestel in de foto's op een andere plek bevestigd. Daardoor krijgt de body van het horloge een meer traditionele uitstraling. Verder is de bedieningsknop op de zijkant ietwat naar boven verplaatst. In Yang's kistje liggen verder nog een aantal verschillende polsbandjes en 'behuizingen' (de ring rondom het toestel) in diverse kleuren.

Tot slot valt ook nog op dat het scherm van het toestel op deze foto's ook weer een 'dode' rand heeft aan de onderzijde. De tijd zal moeten uitwijzen of die ook in de definitieve versie nodig zal blijken te zijn. Persoonlijk vind ik dat een van de minder fraaie kenmerken van de huidige Moto 360.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.