Nieuws
19 januari 2012 - Ron Smeets

Kodak vraagt uitstel van betaling aan en start rechtzaak

Het zat er al een tijdje aan te komen maar gisteren heeft Kodak in de VS officieel uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Vlak daarvoor zag het bedrijf wel nog kans een nieuwe rechtzaak tegen Samsung te starten. Schijnbaar hadden ze daar wel nog geld voor (of een goede no-cure-no-pay advocaat gevonden ;-))

De rechtzaak tegen Samsung heeft betrekking op de schending van een aantal patenten voor het verzenden van digitale foto's. Een tijdje geleden won Kodak al een vergelijkbare zaak tegen Samsung's smartphones. De Koreanen kwamen toen tot een schikking met Kodak in ruil voor 550 miljoen dollar aan schadevergoedingen.

Nu gaat Kodak hetzelfde trucje dus nogmaals proberen uit te voeren, maar dan voor wat betreft de Tablets van Samsung. Er lopen overigens ook al vergelijkbare zaken tegen HTC en Apple. Kodak zegt dat men gaat proberen om in 2013 een doorstart te maken. De eventuele schikkingen met Samsung, HTC en Apple zouden daar natuurlijk een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Kodak is eigenaar van zo'n 1100 digitala patenten dus de kans is groot dat er nog meer procedures gestart gaan worden om geld 'op te halen' voor de beoogde doorstart in 2013.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.