Nieuws
26 december 2014 - Ron Smeets

Kodak presenteert eerste Android smartphone tijdens de CES Een tablet, 4G smartphone en connected camera volgen in de loop van 2015

Kodak en Bullitt Group hebben aangekondigd dat ze tijdens de CES over ruim een week in Las Vegas enkele nieuwe Android smartphones zullen presenteren. Kodak is natuurlijk vooral bekend als het fotomerk van het eerste uur en de Bullitt Group zou je kunnen kennen van de robuuste CAT en JCB phones. Kortom, een op het eerste gezicht bijzondere samenwerking. Nu is Kodak geen hele onbekende als het gaat om mobiele telefoons. Enkele jaren geleden, voordat ze failliet gingen, werkten ze al eens samen met Motorola. Kodak leverde in 2008 de camera voor de ZN5. Dat toestel flopte overigens, maar de camera was wel een van de hoogtepunten van die Motorola.

En nu maakt de Kodak merknaam dus haar intrede in de smartphone wereld. Afbeeldingen, specs en andere gedetailleerde informatie van de toestellen die in Las Vegas gepresenteerd gaan worden zijn er nog niet. In het persbericht, de vooraankondiging dus, staat wel dat de Kodak/Bullit smartphones bedoeld zijn voor gebruikers die wel behoefte hebben aan high-end specs maar niet gecharmeerd zijn van de steeds ingewikkelder wordende toestellen (qua gebruik).

Het komt er op neer dat de Kodak toestellen af fabriek voorzien worden van de nodige camera-, foto-, sharing- en remote management software die de gebruiksvriendelijkheid ten goede moeten komen. Tijdens de CES wordt het eerste toestel onthuld, gevolgd door meerdere producten in de tweede helft van 2015; een 4G smartphone, een tablet en een connected camera. Ik ben benieuwd.

Uit het persbericht:
Iconic imaging brand Kodak and leading mobile device manufacturer Bullitt Group, have today announced that they will launch a range of Android-powered mobile devices offering best-in-class image management software and features along with great design and UI.

Aimed at - but not exclusively for - consumers who want a high-end experience but aren't always as comfortable using increasingly complicated mobile devices as they would like to be, the range of smartphones and tablets will come pre-loaded with bespoke image capture, management and sharing features to offer a rich user experience.

In addition, advanced remote management software will be pre-installed, allowing family members and friends to provide help and support if needed.

The first handset will be launched at CES 2015 on the Kodak stand in South Hall 1, Booth 21818. There will be further product announcements across the second half of 2015 including a 4G handset, a tablet and a connected camera.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.