Toestellen
08 februari 2009 - Ron Smeets

KM900 Arena wordt LG's nieuwe topmodel in Barcelona

De afgelopen week werdt de nieuwe LG KM900 Arena voor het eerst gespot in een folder van de Phone House hier in Nederland.

Wellicht mede daardoor heeft de Koreaanse fabrikant nu al, precies een week voordat het Mobile World Congres in Barcelona begint, besloten de komst van dit toestel officieel aan te kondigen. Het persbericht hierover verscheen afgelopen nacht online.

De LG KM900 Arena wordt bovendien het nieuwe flagship toestel (topmodel) van de Koreaanse fabrikant. Hoewel hij uiterlijk veel weg heeft van de Samsung Omnia en de eerste foto een User Interface a-la iPhone toonde zou het dankzij de splinternieuwe 3D S-Class UI wel een bijzonder toestel moeten worden. LG zegt daar zelf in het persbericht het volgende over.

"A cube-based layout provides four customizable home screens for direct access to all features. Music, movies, pictures and more are within reach, thanks to intuitive, touch-based 3D menus. The rich 3D graphics give S-Class a life-like look that makes it natural and easy to navigate."

Tot de specs, voor zover op dit moment bekend, behoren verder onder andere:
- Tri-band GSM
- UMTS/HSDPA 7.2 Mbps connectivity
- 3inch WVGA (800 x 480) 262K color touchscreen display
- 5 megapixel camera with DVD quality video recording
- Wi-Fi
- FM Radio
- Mobile TV
- A-GPS support
- 1000 mAh battery with 300 hrs stand-by and 230 min talk time
- “S-Class” 3D interface

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.