Nieuws
03 mei 2012 - Ron Smeets

KLPD bestelt een 'BlackBerry PlayBook Volvo'

Hier in Orlando kreeg ik deze week een leuke demo in een Canadese 'highway police car' die uitgerust was met een BlackBerry PlayBook. De tablet was voorzien van software waardoor de PlayBook gebruikt kon worden om alle systemen van de patrouillewagen te bedienen; van zwaailichten tot en met het uitschrijven van bonnen en controleren van voertuig- en persoonsgegevens.

Op zich geen bijzonder nieuws voor ons, ware het niet dat de medewerker van RIM die de demo gaf mij kon vertellen dat de Nederlandse KLPD daags daarvoor in Orlando was om het systeem te bekijken en meteen maar besloten heeft een van hun Volvo V70's te laten uitrusten met het 'Playbook Systeem'.

Of de KLPD na de bestelling van de eerste auto (voor demo / test) met de PlayBook gaat besluiten om alle patrouillewagens te gaan voorzien van dit systeem is nog niet bekend, maar het zou wel prima passen in het besluit van de landelijke politiediensten om alle agenten van een BlackBerry te gaan voorzien. De koppeling met het hier in Orlando getoonde PlayBook systeem ligt natuurlijk voor de hand.

Een van de voordelen die tijdens de demonstratie geneoemd werden was het feit dat wanneer agenten hun auto verlaten, en de BlackBerry Connect koppeling tussen de PlayBook en hun toestel verbroken wordt, andere personen ook geen toegang meer hebben tot de systemen in de patrouillewagen. Leuk, maar ik ken niet zoveel voorbeelden van 'onverlaten' die zomaar even in een poitieauto stappen als de agenten een bon aan het schrijven zijn. De kans dat je een nachtje (of twee), zonder veters, broekriem en smartphone, in de cel mag doorbrengen is dan wel erg groot namelijk ;-))

PlayBook-PoliceCar-a PlayBook-PoliceCar-b PlayBook-PoliceCar-c 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.