Toestellen
24 september 2009 - Ron Smeets

Kleurrijke Samsung Corby gelanceerd

De afgelopen 36 uur was ik in Milaan bij de introductie van de kleurrijke Samsung Corby. Het toestel was de afgelopen weken al enkele malen in het geruchtencircuit opgedoken en vlak voor de IFA in Berlijn, begin deze maand, online ook al officieel aangekondigd.

Samsung schiet, zo bleek tijdens de presentatie in Italië, wil met de introductie van de low- tot mid-range Corby toestellijn, duidelijk op modebewuste gebruikers die niet alleen op zoek zijn naar een relatief goedkope touchscreen telefoon maar ook iets meer keuze willen dan de standaard zwarte, grijze en (soms) witte modellen die momenteel op de markt zijn. De Corby moet juist daar gaan scoren, aldus de Koreaanse fabrikant.

Koop je een Corby, dan kun je standaard al kiezen uit vier basiskleuren: Jamaican Yellow, Cupid Pink, Minimal White en Festival Orange. Elk model wordt bovendien geleverd met twee extra gekleurde batterijcovers of, zoals Samsung het noemt: Fashion Jackets. Een in dezelfde kleur als het toestel van jou keuze met wat extra design elementen en een zwarte (als je niet zo op felle kleurtjes gesteld bent ;-)). De voorkant van het toestel is en blijft altijd zwart. Daarnaast kun je bij Samsung ook extra covers in andere kleuren en modieuze designs bestellen. Hoogstwaarschijnlijk zal in de diverse pakketten (zowel pre- als post-pay) standaard ook een voucher zitten waarmee je de eerste extra drie covers gratis kunt nabestellen bij Samsung.

De specs van de Samsung Corby zijn, voor een low-mid range toestel best goed te noemen. Het enige minpuntje is de 2 megapixel camera zonder flitser. Samsung had er beter aan gedaan er minimaal een 3.2MP camera in te zetten. Die geluiden hoorde ik in Milaan ook van enkele retailers en providers. Verder heeft de Samsung Corby quad-bad GSM met EDGE support (geen 3G dus), de TouchWiz UI, een 2.8 inch touchscreen TFT-LCD display, een multimedia speler (MP3, MP4, AAC, AAC+, WMV, WMA, H.263), USB 2.0, 50MB intern geheugen, een microSD geheugenkaart gleuf voor maximaal 8GB extra opslag capaciteit en functies zoals One Finger Zoom, een woordenboek en Smart Unlock. Daarmee kun je door het 'schrijven' van één letter op het display het display unlocken of zelfs, als je dat instelt, een functie opstarten of personen uit je adresbook bellen. Een andere leuke feature is de pop-up SNS service. Via een pop-up SNS (Social Networking Service) zie je direct wat er verandert op bijvoorbeeld je Facebook, MySpace en Twitter accounts (andere SNS-sites kun je eventueel zelf ook nog toevoegen).

De losse toestelprijs van de Corby is bepaald op 159 Euro (incl. BTW), maar in Milaan lieten T-Mobile en Vodafone al weten dat ze met prepay pakketten gaan komen die respectievelijk 119 (T-Mobile) en 129 Euro (Vodafone) gaan kosten. De Samsung Corby zal binnen nu en twee weken in de winkels gaan verschijnen. Tijdens de presentatie waren ook de Corby TXT en Corby PRO al te zien. De Corby TXT is een toestel met een volledig qwerty toetsenbord onder het display (a-la-BlackBerry). De PRO heeft een slide-out qwerty toetsenbord (zie onderstaande foto's) Het is nog niet bekend wanneer die twee versies naar Nederland zullen komen.

Foto's van de Samsung Corby Samsung-Corby-Back-Rock-Jacket Samsung-Corby-Side-a Samsung-Corby-Side-b Samsung-Corby-Front

Foto's van de Corby TXT en PRO Samsung-Corby-TXT Samsung-Corby-PRO

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.