Toestellen
23 december 2014 - Ron Smeets

Kleurrijke Meizu M1 Note is vooral een Chinese namaak iPhone 5C revival De iPhone namaker van het eerste uur slaat weer toe

Het Chinese Meizu was in 2007 een van de eerste Chinese iPhone namakers. Sindsdien hebben ze ook wel wat 'eigen' toestellen ontworpen, zoals de MX4, maar ook die kunnen het 'iPhone kloon gevoel' nooit helemaal wegnemen. Ze lijken er nog steeds op en worden ook op een vergelijkbare manier gepresenteerd op de site van de fabrikant en in publicaties.

Neem nu de M1 Note die deze week onthuld werd. Kijk naar de foto hierboven (in de header) of hieronder en je zult het waarschijnlijk met mij eens zijn dat Meizu hiermee de iPhone 5C 'nieuw leven' wil inblazen. Op zich wel bijzonder dat de Chinese namaker nu ook al kiest voor geflopte Apple smartphones ;)

Om te benadrukken dat de M1 Note door het gebruik van een 5.5 inch display anders dan de iPhone 5C in de phablet categorie thuis hoort hebben ze de toevoeging 'Note' ook nog maar even van Samsung 'geleend' en in de naam verwerkt. Hoe 'nep' wil je het hebben?

Voor de liefhebbers nog even wat specs van de M1 Note:
- 5.5 inch full HD display (1920 x 1080 pixels)
- 1.7 GHz, 64 bit, octa core processor van MediaTek (MT6752)
- 2GB RAM
- 16 of 32GB intern geheugen
- 13 megapixel camera
- 5 megapixel front cam
- Dual SIM (4G en 2G)
- WiFi, Bluetooth, GPS
- 3140 mAh accu
- 150.7 x 75.2 x 8.9 millimeter
- 145 gram

UPDATE (29-12, 10u30): Om de gelijkenis met de iPhone 5C nog wat duidelijker te maken, voor zover dat al nodig was, zijn wat kiekjes van de Meizu M1 naast de iPhone 5C opgedoken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.