Nieuws
31 augustus 2006 - Ron Smeets

Kleinste WLAN chip komt van Sharp

In de strijd om de platste, kleinste en meest geavanceerde GSM of Smartphone die al jaren woedt en ook nog wel even door zal gaan heeft dit keer Sharp een succesje te melden.

De Japanse toestelmaker is er in geslaagd de kleinste WLan module ter wereld te produceren. Met een afmeting van 8 x 7.6 x 1.3 milimeter past ie met gemak in de platste GSM's en smartphones die momenteel te krijgen zijn. Bovendien gebruikt Sharp's WLan module slechts 654mW tijdens het zenden van data, 165mW voor het ontvangen en 0.3mW in stand-by.

De chip kan vanaf volgende maand geleverd worden aan toestelmakers en andere liefhebbers uit de industrie die WLan wel zien zitten in hun gadgets maar er tot nu toe geen ruimte voor hadden.Gerelateerde links:
Ultraplatte LG KG320 toch naar Europa
Kleinste AF motortje voor camphones
Plat, platter, platst. . .
Kleinste GPS ontvanger ooit
Mini Bluetooth headset
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.