Toestellen
01 maart 2006 - Ron Smeets

Kleinste Windows Mobile Smartphone

Je zou verwachten dat een toestel dat, naar eigen zeggen, voorlopig de kleinste Smartphone met volwaardige PDA functionaliteiten, WiFi connectivity en Windows Mobile 5.0 operating systeem op de toestelmarkt zal zijn de naam van Nokia, Samsung of Motorola zou dragen.

Niets is echter minder waar. Het Maieisische AXIA introduceert namelijk op de aanstaande CeBIT de A308 wat dus de kleinste WinMobile 5.0 Smartphone ter wereld zou zijn. Gezien het feit dat AXIA de CeBIT uitkiest voor de introductie betekent dat we hem in ieder geval over twee weken daar zelf eens van dichtbij zullen gaan bekijken. . .

Behalve bovengenoemde features wordt de A308 een quadband GSM met een 2.2inch QVGA display en Bluetooth.Gerelateerde links:
Samsung heeft de kleinste!
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Kleinste GPS ontvanger ooit
Nieuwe Palm Treo met Windows Mobile!?
Eerste WinMobile GSM met Skype
Photon wordt opvolger Windows Mobile 5.0
Windows Mobile 5 heb jij hem al?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.