Toestellen
25 maart 2007 - Ron Smeets

Kleinste multimedia camphone ter wereld

Dat beweert Touchmate althans over haar nieuwste toestel, de TM-M800S. Het toestel is 30mm breed en 90mm hoog, over de dikte wordt niet gesproken, en weegt 99 gram. Volgens mij niet echt indrukwekkende specs als het gaat op klein en licht.

Ze, Touchmate, zeggen er wel letterlijk bij dat het 's werelds kleinste GSM is met ingebouwde MP3-, MP4 speler, 1.3MP camera en Swarovski Diamant. Tja, dat is ook een manier om je toestel 's werelds kleinste, platste of lichtste GSM te mogen noemen: je voegt er gewoon iets aan toe waardoor het toestel ineens tot een 'eigen' categorie behoort.

Enfin, de TM-M800S wordt in twee uitvoeringen leverbaar, goud- en zilverkleurig. Behalve de multimedia speler en camera heeft het toestel ook 128Mb intern geheugen, TransFlash geheugenkaart, USB en een extra accu. Geen woord over Bluetooth, UMTS of andere specs die je wel zou mogen verwachten.

Ow, en voor een 'Swarovski' design toestel zijn de toetsen aan de voorkant wel heel erg lelijk en ouderwets, vind ik.

Via: I4uGerelateerde links:
Glinsterende Samsung toestellen voor Softbank
LG's nieuwste multimedia slider, de SB190
Sharp en Swarovski: Design meets style
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Samsung heeft de kleinste!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.