Entertainment
25 september 2006 - Ron Smeets

Kleinste camphone ter wereld

Hij ziet er niet echt uit als een Camphone. De Xun Chi 138 houdt meer het midden tussen een kleurrijke gum en iets wat je als sierraard aan je GSM zou kunnen hangen.

Toch is het 's werelds kleinste, werkende, camphone. Hij is zo'n 6.5cm groot en weegt ongeveer 55 gram. De Xun Chi 138 heeft verder een touchscreen kleurendisplay met handschriftherkenning, een 1.3 megapixel camera, MP3 speler en zelfs GPRS ondersteuning. Da's echter nog iet alles. Ze hebben zelfs nog plek gevonden voor een Memory card optie (miniSD???) en USB aansluiting. Wat het toestel niet heeft is een keypad. Nummers 'intoetsen' doe je dus met behulp van het touchscreen display.

Volgens een van de lezers van The Raw Feed kost ie in China ongeveer 100 Euro en komt er binnenkort ook een Frans- en Engelstalige versie voor de Europese markt, maar die info hebben we niet kunnen verifieren.

Bijna te mooi om waar te zijn. Daarnaast is het volgens mij niet echt een handig en functioneel toestelletje. Ik zou hem in ieder geval binnen een dag kwijt zijn ;-)Gerelateerde links:
Samsung heeft de kleinste!
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Kleinste AF motortje voor camphones
Kleinste GPS ontvanger ooit
Plat, platter, platst. . .
Kleinste WLAN chip komt van Sharp
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.