Nieuws
04 april 2006 - Ron Smeets

Kleinste AF motortje voor camphones

Ja, het kan altijd kleiner! Neem bijvoorbeeld iets 'simpels' als het motortje dat de Autofocus van camphone lenzen regelt.

Het Japanse Shicoh heeft een nieuw model ontwikkeld dat nog maar de helft van de toch al krappe ruimte in moderne camphones inneemt dan de kleinste versies die tot nu toe te krijgen waren.

Bovendien is deze AF motor ook nog eens een stuk sneller dan zijn voorgangers waardoor het scherpstellen van de camera minder tijd in beslag neemt.

Het verschil van enkele milimeters mag dan in absolute zin weinig indrukwekkend lijken, maar als je bedenkt dat Shicoh zo'n 30% van de oorspronkelijke omvang heeft 'afgesnoept', dan is dat toch wel een grote stap. . .Gerelateerde links:
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Kleinste GPS ontvanger ooit
Mini Bluetooth headset
Samsung heeft de kleinste!
Kleine camphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.