Tablets
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Kleinere iPad Pro en iPad met flexibel OLED scherm op komst Analist kijkt in zijn glazen bol en doet enkele Apple tablet voorspellingen voor 2017 en 2018

De tablet markt lijkt al een tijdje redelijk verzadigd. De verkoopcijfers dalen omdat vrijwel iedereen die de afgelopen vijf jaar een tablet wilde aanschaffen dat ook gedaan heeft. Daarnaast is al lang duidelijk dat tablets, in tegenstelling tot smartphones, niet elke twee jaar vervangen worden.

Apple analist Ming-Chui Kuo van KGI heeft toch even in zijn glazen bol gekeken om te voorspellen waar de meest succesvolle tablet fabrikant, Apple, de komende twee jaar mee op de proppen gaat komen.

Hij verwacht dat in 2017 niet alleen de tweede generatie van de 12.9 inch iPad Pro het daglicht gaat zien, maar ook een kleinere 10.5 inch, variant van de Pro tablet onthuld zal worden. Uiteraard voorspelt hij ook de komst van een nieuwe 9.7 inch iPad.

In de herfst van 2018, en dat is misschien nog wel interessanter nieuws, zal Apple volgens Kuo de iPad aan een re-design onderwerpen. Bovendien bestaat de kans dat de tablet dan ook uitgerust wordt met een flexibel OLED display. Of dat ook betekend dat die iPads dan letterlijk buigbaar zullen zijn, zoals bijvoorbeeld de LG G Flex, is nog maar de vraag. Maar een licht gebogen iPad (a-la curved OLED TV's) zou natuurlijk zo gek nog niet zijn. Al biedt dat wel weer enkele uitdagingen voor de cover en standaard. Een 'kromme' iPad zal immers niet uit zichzelf stil blijven liggen wanneer je hem op tafel legt...

Overigens is de afbeelding in de header hierboven een concept voor een 'curved iPad' die ooit al eens door Martin Hajek bedacht werd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.