Geruchten
01 november 2012 - Ron Smeets

Kleinere Galaxy Note tablet op komst?

Tablets met een scherm dat kleiner is dan 10.1 inch zijn, op de Nexus 7 na, nog geen groot succes. Binnen enkele dagen komt daar wellicht verandering in wanneer de iPad Mini in de winkels ligt. Samsung heeft de afgelopen jaren ook al diverse kleinere tablets (7, 7.7 en 8.9 inch) gelanceerd.

Mogelijk dat de Koreaanse fabrikant ook werkt aan een kleinere versie van de Galaxy Note 10.1. Online is een XML profiel opgedoken van de Samsung GT-N5100. Dat typenummer duidt op een tablet in de Note serie en het 'lagere' nummer, samen met de schermresolutie die genoemd wordt (1280 x 800 pixels) zouden daar het bewijs voor kunnen leveren.

Hoe groot, of klein, de Samsung GT-N5100 tablet zal worden kan uit het XML Profiel niet afgeleid worden. Daarvoor zullen we moeten wachten op meer lekken of de eerste officiele berichten van de Koreaanse fabrikant zelf. Behalve het opgedoken XML Profiel is de naam van de tablet ook al opgedoken bij de DLNA organisatie (zie tweede afbeelding hieronder).

Een deel van het profiel (met de typenaam en schermresolutie), en de DLNA vermelding:

Sam-GT-N5100-XML-a Sam-GT-N5100-DLNA

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.