Toestellen
08 februari 2006 - Ron Smeets

Kleiner broertje voor de P990

Sony Ericsson heeft gisteren het kleinere broertje van de P990 (verwacht in Q2 of Q3) aangekondigd, de M600i.

Wat meteen opvalt is het ontbreken van de keyboard-klep. De M600i is een ultraplat (15mm) toestel en richt zich dus op dat deel van de zakelijke markt die ook warmlopen voor toestellen als de RAZR.

Qua specs doet de M600i niet echt veel onder voor zijn grote broer. HEt is een Tri-Band UMTS toestel met MP3 player en 80MB geheugen en een Memory Stick Micro slot. Net als de P990 ondersteund ook de M600 diverse push-mail diensten zoals BlackBerry, Vista en Seven. Beide toestellen worden de eerste twee Sony Ericsson modellen die voorzien zullen zijn van het Symbian 9.1 OS.

Verder heeft de M600 ook een Touchscreen display, Bluetooth connectivity en een Qwerty toetsenbord met twee letters per toets zoals ook bij de nieuwste BlackBerry toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.