Nieuws
27 maart 2006 - Ron Smeets

Kleine displays slechter voor onze ogen

Da's geen goed nieuws voor de mobiele toestelmakers en andere producenten die druk bezig zijn met de ontwikkeling en verkoop van bijvoorbeeld de UMPC en mobiele TV devices.

Dat het lang achter een PC zitten niet bevorderlijk is voor je gezichtsvermogen is geen geheim, maar Volgens Dr. Jeffrey Anshel, optometrist, hebben onze ogen nog meer te leiden van de steeds verder oprukkende kleine displays zoals bijvoorbeeld in GSM's en Smartphones gebruikt worden.

Keken we enkele jaren geleden nog alleen naar het display van onze GSM als we gebeld werden of wilden bellen, tegenwoordig gebruiken steeds meer consumenten hun mobieltje als PDA of zelfs TV.Gerelateerde links:
Mobiele stress gevaar voor tieners
Mobieltjes en GSM masten toch slecht voor je
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.