Accessoires
19 maart 2006 - Ron Smeets

Kleding die beschermt tegen 'GSM straling'?

De discussie of straling van mobiele telefoons en -zendmasten nu wel of niet schadelijk is voor de gezondheid duurt al jaren en zal ook nog wel even doorgaan voordat er definitief uitsluitsel over komt.

Enkele 'designers' en tientallen online verkoopsites hebben besloten die discussie en de uitkomst daarvan niet langer af te wachten en het zekere voor het onzekere te nemen door kledingstukken te gaan ontwerpen en verkopen die verweven zijn met stralingsremmende materialen als koper- en zilverdraden.

Toen zij daarmee begonnen hooptezn ze natuurlijk dat het grote (bellende) publiek hetzelfde zou doen en dat de beschermende kleding gretig aftrek zou vinden.

Inmiddels zijn er al honderden online verkooppunten en hoewel sommige producten, zoals het 'stralingsschort' (foto linksboven), de indruk wekken of je op weg bent naar je dagelijkse werkplek in een of andere kerncentrale groeit de vraag naar de beschermende kleding gestaag.

Tot de populairste items behoren onder andere de baseball-cap, het hemd en het telefoonhoesje (zie foto's hieronder).Gerelateerde links:
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Mobieltjes en GSM masten toch slecht voor je
Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar
Gezondheidsraad: 'Mobiele straling ongevaarlijk'
Nieuwe GSM antennes beter voor onze hersenen
Straling van GSM niet (on)gezond
Allergisch voor je GSM
UMTS-antennes slecht voor de gezondheid?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.