Entertainment
18 november 2009 - Ron Smeets

Klantgegevens T-Mobile UK verkocht aan de concurrent

Kijk, het kan natuurlijk gebeuren dat je vindt dat je niet genoeg verdiend bij je huidige werkgever. Maar om dan meteen de concurrentie in het zadel te helpen als 'wraak' is wel erg grof, toch?

In Engeland hebben een of meerdere T-Mobile medewerkers het klantenbestand, of delen daarvan, aan de concurrentie verkocht die met de betreffende gegevens, waaronder  vervolgens de T-Mobile klanten benaderden om ze een betere aanbieding te doen.

Nadat T-Mobile argwaan kreeg dat dergelijke praktijken aan de orde van de dag waren schakelde de provider de Information Commissioner's Office (ICO) in die de zaak in onderzoek nam. Zij concluderen, onder andere na diverse huiszoekingen, nu dat inderdaad de gegevens van duizenden T-Mobile klanten voor grof geld ('substantial amounts of money') verkocht zijn aan verschillende concurrenten. Momenteel wordt er gewerkt aan een aanklacht tegen de afvallige T-Mobile medewerkers. Of de daders inmiddels al ontslagen of op non actief gesteld zijn wordt niet vermeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.