Nieuws
07 augustus 2014 - Ron Smeets

Klanten T-Mobile bellen meer dankzij beter bereik binnen

T-Mobile heeft vanochtend haar meest recente kwartaalcijfers gepubliceerd. De meest opvallende uitspraak in dat persbericht vond ik toch wel de mededeling dat T-Mobile klanten in het tweede kwartaal van 2014 5% meer belminuten verbruikten en dat dit volgens de provider te danken is aan de modernisering van het netwerk waardoor het bereik binnenshuis verbeterd is.

Nu is het op zich al frappant dat er weer meer gebeld wordt. De afgelopen jaren daalde het aantal verbruikte belminuten met het steeds populairder worden van berichtendiensten als WhatsApp namelijk alleen maar. Als T-Mobile er inderdaad in geslaagd is het aantal afgenomen belminuten te laten stijgen door het bereik binnenshuis te verbeteren, dan zegt dat helaas ook iets over de netwerkwaliteit die de provider tot nu toe binnenshuis kon leveren. Niet overal natuurlijk, maar toch. Nah ja, elke verbetering is er een ;)

Overigens daalde de totale omzet het afgelopen kwartaal, vergeleken met een jaar eerder, naar 379 miljoen Euro, maar door lagere investeringen en kosten steeg de winst wel met bijna 43% naar 150 miljoen Euro.

Uit het persbericht:
T-Mobile is in snel tempo bezig haar netwerk compleet te moderniseren en dat werpt zijn vruchten af. De verbeterde dekking binnenshuis zorgde ervoor dat het aantal belminuten per klant in het 2e kwartaal met ruim 5% toenam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het dataverbruik in de gemoderniseerde gebieden nam met gemiddeld 128% toe. Het verbeterde netwerk en de sterke positie op service zorgen voor meer loyale klanten en een stabiele post-paid base. Vergeleken met het 2e kwartaal in 2013 daalde de totale omzet licht met 1,8%* tot €379 miljoen. T-Mobile bracht de marktinvesteringen en de operationele kosten verder terug waardoor de EBITDA met 42,9%* steeg naar €150 miljoen.  

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.