Nieuws
27 september 2010 - Ron Smeets

Klant filmt SMS'ende buschauffeur vlak vóór zijn ontslag

Het is niet de eerste keer dat videobewijs van een bellende of SMS'ende buschauffeur tot het ontslag van de 'dader' in kwestie lijdt. Lees dit verhaal maar eens of kijk naar dit filmpje.

In Portland (USA) heeft een oplettende en ongetwijfelde bezorgde klant van de lokale busmaatschappij met zijn mobieltje gefilmd hoe de 40-jarige bestuurder SMS'te tijdens het rijden. Omdat het niet de eerste keer was dat klanten over deze chauffeur klaagden is de man, terecht, direct ontslagen na het zien van dit onomstotende bewijs.

De man was overigens in 2006 ook al eens ontslagen nadat hij een passagier geduwd zou hebben maar later weer aangenomen toen hij in beroep ging tegen die maatregel. Ik denk dat hij nu geen poot meer heeft om op te staan. De video zelf is overigens niet online geplaatst. Hieronder staat wel een foto van de SMS'ende chauffeur in 'actie'. bustext

Op Youtube zijn overigens wel meerdere filmpjes te vinden van bellende buschauffeurs. Hieronder staat er eentje uit Orlando (Florida) en eentje uit San Jose.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.