Nieuws
08 juli 2008 - Ron Smeets

Klachten over SMS diensten houden aan

Dat meldt de Nederlandse Consumentenautoriteit vandaag in haar halfjaarbericht.

De afgelopen zes maanden kwamen er bij ConsuWijzer 730 klachten binnen over, met name, de misleidende 'gratis Ringtone' reclames die vooral door TMF en MTV worden uitgezonden. Na het versturen van een SMSje om de gratis Ringtone te kunnen downloaden blijkt vaak dat je, zonder dat je het weet, een duur SMS abonnement hebt afgesloten dat enkele euro's per week kost.

Nu is hierover in de afgelopen maanden en jaren al veel gezegd en geschreven en er is zelfs een gedragscode voor providers ingesteld maar, zoals nu blijkt, dat is dus nog niet voldoende geweest om het probleem uit te bannen. Sterker nog, het aantal klachten dat gemiddeld bij Consuwijzer binnenkomt is niet afgenomen.

Volgens mij is de enige manier om deze malafide praktijken het hoofd te bieden een verbod op dergelijke reclame-uitingen, maar dat is mijn mening maar.Gerelateerde links:
Misleidende ringtone reclames van de buis
Fout NOS plaatst gratis ringtone provider in slecht daglicht
Ringtone exploitanten misbruiken 'Madeleine'
Klacht tegen beltoonboer
Crazy Frog belazert de boel!
Crazy Frog pas na middernacht op MTV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.