Nieuws
05 februari 2014 - Ron Smeets

KitKat na drie maanden op 1.8% van alle Android toestellen

De uitrol van de nieuwste Android versie, KitKat (4.4), gaat niet zo snel als die van de nieuwe iOS. Dat is natuurlijk een scheve vergelijking omdat Google en Android met veel meer verschillende fabrikanten en toestellen (lees: hardware) te maken hebben dan Apple. Om nog maar te zwijgen van alle fabrikanten die ook nog eens hun eigen sausje over Android gieten voordat ze het uitrollen naar hun toestellen.

Goed, toch gaat de uitrol van Android 4.4 een stuk minder snel dan bij vorige updates het geval was. Drie maanden na de lancering van KitKat is het OS op slechts 1.8% van de toestellen. Bij Jelly Bean lag dat percentage na drie maanden al op 6.7%.

Het verschil is voor een groot deel te wijten aan hetgeen ik hierboven al aanhaalde. Veel fabrikanten zijn nog bezig met het 'bewerken' van Android 4.4 zodat het compatibel is met de hardware en de eigen wensen. Daarnaast worden de verschillen (nieuwe functies en verbeteringen) tussen de nieuwe en oude Android versies ook steeds minder groot waardoor de noodzaak om direct op een nieuwe release te duiken ook kleiner wordt.

Enfin, momenteel is Jelly Bean met een aandeel van 60.7% de meest gebruikte Android versie, gevolgd door Gingerbread (2.3.x) met 20% en Ice Cream Sandwich (4.0.x) met 16.1%.

Bron: Google

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.