Entertainment
04 november 2005 - Ron Smeets

Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in

Bij een recente cellencontrole in een Thaise gevangenis vonden bewakers een groot aantal mobiele telefoons en simkaarten die, ondanks het geldende verbod, toch naar binnen gesmokkeld waren.

Nader onderzoek wees uit dat enkele gedetineerden een aantal bijzonder creatieve manieren ontdekt hadden om de mobieltjes ongezien binnen te krijgen. Zo werden ze onder andere verstopt in dode padden, een ham en gedroogde inktvis die bezoekers meenamen voor de gevangenen en in sommige gevallen zelfs gewoon over de muur naar binnen wierpen.

Stel je dus voor dat je loopt te 'luchten' en vlak voor je voeten stort een dode pad ter aarde, die spat uit elkaar en er blijft een bebloede GSM liggen die jij vervolgens opraapt en waar je vrolijk mee gaat bellen. Nee, dan ben ik liever even niet bereikbaar en spreken ze mijn voicemail maar in.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.