Nieuws
19 maart 2005 - Redactie MobileCowboys

Kijk uit voor BlueSniper

Het is al lang geen geheim meer dat Bluetooth niet echt veilig is als het gaat om de bescherming van gegevens die de meesten onder ons op hun GSM, PDA of Smartfone opslaan. Nieuw onderzoek door Flexilis

heeft geleid tot de ontwikkeling van BlueSniper, een krachtige Bluetooth zender/ontvanger die het mogelijk maakt om gegevens van Bluetooth-devices te downloaden zonder dat de betreffende gebruikers dat ontdekken. Op zich niets nieuws, maar het feit dat BlueSniper ook kan inbreken op devices die zich tot op anderhalve kilometer afstand van de zender/ontvanger bevinden maakt het onveilige gevoel omtrent Bluetooth een stuk sterker. Tot voor kort werd alom nog aangenomen dat met het relatief beperkte bereik van Bleutooth apparaten inbraak op meer dan ca. 10 meter onmogelijk was.

Flexilis heeft overigens verklaart dat het niet van plan is om BlueSniper te gaan exploiteren. De vraag is echter hoelang het duurt alvorens malafide bedrijven dezelfde technologie ontwikkelen die er WEL misbruik van gaan maken.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl