Geruchten
29 juni 2016 - Ron Smeets

Kiekjes van de Honor 8 duiken op

De Honor 8 is, in tegenstelling tot eerdere geruchten, afgelopen weekend niet gepresenteerd. Zoveel was al duidelijk. Bij de Chinese TENAA, waar alle smartphones 'goedgekeurd' moeten worden voor de lokale markt, zijn nu twee kiekjes van de Honor 8 opgedoken.

Daarop zijn onder andere de vingerafdruk scanner en een 12 megapixel dual lens camera te zien. Of de fabrikant de Honor 8 gaat uitrusten met de Leica camera van de Huawei P9 lijkt niet heel erg waarschijnlijk voor het toestel dat waarschijnlijk nog geen 300 euro gaat kosten.

Er worden ook weer diverse specs van het toestel genoemd. Zo zou de Honor 8 uitgerust worden met een 2.3Chz octa core Kirin processor en komen er drie (werk)geheugen varianten; 3GB RAM met 32GB geheugen, een 3GB/64GB en een met 4GB RAM en 64GB geheugen. Aan de voorzijde zit een 8 megapixel camera en het toestel heeft verder nog een 2900 mAh accu en 5.2 inch full HD display. De afmetingen van de Honor 8 worden 145.5 × 71.0 × 7.45 mm en hij weegt 153 gram.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.