Geruchten
16 september 2014 - Ron Smeets

Kiekjes en specs van de Samsung Galaxy Grand Prime

Online zijn de eerste kiekjes opgedoken van een betaalbare smartphone die Samsung mogelijk dit jaar nog gaat landeren; de Galaxy Grand Prime. Waarschijnlijk de opvolger van de Galaxy Grand die eind 2013 geintroduceerd werd.

Kijkend naar de specs die nu aan het toestel gekoppeld worden, dan blijkt dat het inderdaad om een instap- of mid range model gaat. Opvallend is wel de 5 megapixel 'selfie' camera aan de voorzijde. Dat is iets dat we de afgelopen weken en maanden steeds vaker zien bij mid range modellen; een betere front cam.

Een Vietnamese site heeft het toestel al in de (voor)verkoop staan met een prijskaartje van net geen 5 miljoen Dong; ongeveer 180 Euro. Andere specs die genoemd worden:
- 5 inch scherm met 960 x 540 pixels
- 1.2 GHz Snapdragon 400 processor (quad core) 
- 1GB RAM
- 8 megapixel camera aan de achterzijde
- 2600 mAh accu 

De foto's: Galaxy-Grand-Prime-a Galaxy-Grand-Prime-c Galaxy-Grand-Prime-b

Bron, Bron (Vietnamees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.