Geruchten
27 maart 2015 - Ron Smeets

Kiekjes en specs van de HTC One E9 + Foto's tonen een phablet met One M9 'zijkanten'

Eerder zagen we al kiekjes en specs van de HTC One E9 en de HTC One M9 + (aka Plus). Het lijkt er op dat van dat eerste toestel, dat overigens zelf nog niet eens gepresenteerd is, ook een '+' variant op komst is. Althans, wanneer de gelekte afbeeldingen en specs die via het beruchte @upleaks twitter account opdoken uiteindelijk blijken te kloppen.

Opvallend aan de foto's van de One E9+ is dat de zijkanten heel veel weg lijken te hebben van de One M9. Dat is vooral goed te zien bij de gouden kleurvariant. Dat zou dus ook kunnen betekenen dat de One E9+ voorzien is van een metalen frame, maar daarover wordt op dit moment nog niets zinnigs gezegd.

De specs die aan de One E9+ gekoppeld worden zijn nog summier, maar volgens dezelde bron is dat de HTC met typenummer A55; een toestel dat eerder ook al eens in de geruchtencircuits op dook. Nu worden alleen het QHD scherm en de 20 megapixel camera (aan de achterzijde) genoemd. In de eerdere geruchten was al een hele lijst met specs van dat toestel te zien. Die heb ik onder de foto's nog maar even erbij gezet.

In dezelfde tweet van upleaks wordt ook nog iets gemeld over de 'gewone' HTC E9. Die zou een full HD display krijgen en een 13 megapixel camera. Eerdere geruchten over dat toestel meldden betere specs. Maar goed, tot nu toe zijn dit allemaal nog onbevestigde berichten, geruchten dus.

De eerder al eens opgedoken specs van de HTC A55, aka One E9+:
- MediaTek MT6795 2.0GHz Octa core 64Bit processor
- 3GB RAM
- 32GB ROM
- 5.5″ WQHD Display
- 20MP Camera met LED flitser
- 13MP of 4MP UltraPixel Front Camera
- BoomSound
- Bluetooth 4.1
- Accu heeft minder capaciteit dan 3000 mAh
- Android 5.0
- Desire Sense 7.0
- Launch Date Feb 2015
- Kleuren: Wit-Roze-Goud, Grijs en Goudbruin

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.