Nieuws
04 september 2005 - Ron Smeets

Kids Katrina slachtoffers leren ouders SMSen

Een van de gevolgen van orkaan Katrina is dat veel overlevenden die inmiddels geevacueerd zijn of daar nog op wachten aangewezen zijn op mobiele telefoons om contact te houden met hun familie.

Door de storm zijn vrijwel alle vaste telefoonlijnen in het gebied verdwenen. De mobiele netwerken draaien al dagenlang op het top van hun kunnen en zijn daardoor meest van de tijd overbelast. De providers raden iedereen dan ook aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van SMS berichten.

Het feit wil echter dat veel ouders niet eens weten hoe ze een ontvangen SMSje kunnen lezen, laat staan er zelf een maken. Een recent onderzoek wees nog uit dat 70% van de jongeren onder 17 regelmatig zegt te SMSen, tegenover slechts 10% van ouderen boven de 55.

Dit heeft nu tot gevolg dat veel kids, die doorgaans al jaren bekend zijn met SMS, nu hun ouders de 'kunst' van het SMSen moeten bijbrengen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.