Toestellen
08 januari 2006 - Ron Smeets

Kids GSM met GPS

Dit is niet de eerste Kids GSM met GPS functies, maar wel verreweg de kleinste (en meest kleurrijke ;-)).

De Chitter Chatter GSM, zoals ie tijdens de CES gepresenteerd werd, is niet veel groter dan een (Disney) horloge en kan ook daadwerkelijk om de pols gedragen worden.

Het toestel heeft enkele sneltoetsen waarmee direct de GSM van ouder, opa en oma of hulpdiensten gebeld kunnen worden of een van de 7 voorgeprogrammeerde (mobiele) nummers. Daarnaast is er ook de zogenaamde 'Track-Me' knop waarmee direct een SMSje met de locatie (GPS) gegevens naar een GSM van bijvoorbeeld de ouders, gestuurd worden.

Deze lokatiegegevens van de GSM (en dus je kids) kunnen echter ook vanaf een andere willekeurige GSM opgevraagd worden door het sturen van een SMS naar de Chitter Chatter GSM.

Om hem ook voor de Kids aantrekkelijk te maken wordt ie in een lunchtrommel verpakt. Zelf denk ik dat enkele andere, niet zo kinderachtig gekleurde modellen tot meer succes zullen leiden. Voor de prijs hoeven pa en ma het in ieder geval niet te laten, want hij gaat waarschijnlijk nog geen 50 dollar kosten. De vraag is natuurlijk wel daar (maandelijks?) voor het GPS abonnement bij gaat komen.Gerelateerde links:
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
PingAlert uitgebreidt met anti-pest functie
Kidsphones in opkomst
Big Mother is watching her kids
'Ping' je kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.