Nieuws
17 augustus 2014 - Ron Smeets

Kids die de telefoon niet opnemen? Daar is nu een app voor

Het is een veel voorkomend probleem. Kinderen zijn onderweg, spelen, op stap of bij vrienden en hoewel ze bijna allemaal vergroeid lijken met hun mobieltje reageren ze om een of andere reden vaak niet op binnenkomende gesprekken, SMS'es of app'jes van pa en ma. Ouders en kids die dit herkennen? Vast wel ;)

Een Amerikaanse moeder was het negerend gedrag van haar kids beu en bedacht een oplossing. Een app, 'Ignore no More', die je installeert op de smartphone van je kinderen en waarmee je ze kunt dwingen om jou te bellen. Hoe?

Eigenlijk is het te simpel voor woorden, maar daarom niet minder effectief. Ignore No More blokkeert het toestel van zoon- of dochterlief wanneer die een binnenkomende oproep van moeder (of de andere ouder natuurlijk ;) negeren. In het display verschijnt op dan de melding: 'Je telefoon is geblokkeerd. Bel ma.'

Vanaf dat moment kunnen dus ook geen SMS'jes en app'jes meer verstuurd of ontvangen worden. Gamen, internet, Youtube, email en feitelijk elke andere functie van het toestel; allemaal geblokkeerd/ Voor de meeste tieners een nachtmerrie. De enige manier voor het kind om de telefoon weer normaal te kunnen gebruiken is moeders bellen. Alleen die kan de blokkade opheffen. Noodnummers (112) kunnen ook gebeld worden, dat is bij wet zo geregeld, maar zelfs de alarmcebtrales en meldkamers van politie en brandweer kunnen de blokkade niet verhelpen ;)

De app is niet gratis maar kost €1,49 per toestel. Heb je dus drie kids die je op deze manier wilt 'opvoeden' dan moet je de app ook drie keer aanschaffen. Op dit moment is Ignore No More alleen nog geschikt voor Android toestellen (versie 3.0 en hoger). Google Play Store link

Ignore-No-More-b Ignore-No-More-a

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.