Wearables
08 augustus 2016 - Ron Smeets

KGI: Apple zal dit jaar nog twee nieuwe Apple Watch modellen lanceren Wel verbeterde specs, maar voorlopig nog geen nieuw design

De huidige, eerste, Apple Watch heeft sinds zijn lancering ruim een jaar geleden alleen software updates, zoals een nieuwe versie van het WatchOS, ontvangen. Volgens Ming-Chi Kuo, een analist van KGI die er over schreef in een memo aan investeerders, komt Apple voor het eind van dit jaar nog met twee nieuwe Apple Watch modellen op de proppen.

Hele grote veranderingen in het design van de Apple Watch hoeven we volgens de analist echter niet te verwachten. Uit zijn informatie blijkt namelijk dat Apple ten eerste de huidige Watch gaat voorzien van een nieuwe, 16nm, processor en verbeterde waterbestendigheid. Die 'nieuwe' Apple Watch wordt dan ook niet veel meer dan een upgrade van het bestaande model.

Ook de zogenaamde Apple Watch 2 zou uiterlijk nauwelijks gaan verschillen van het huidige model. De nieuwe wearable krijgt wel een 'dikkere' accu, ingebouwde GPS en een barometer. In tegenstelling tot eerdere geruchten wordt de nieuwe Apple Watch niet dunner dan zijn voorganger. Dat zou dan natuurlijk vooral komen doordat er een krachtigere accu in verwerkt wordt.

Ming-Chi Kuo verwacht ook niet dat Apple het design van de Watch in 2017 veel zal veranderen, al zal dan waarschijnlijk wel een uitvoering verschijnen met 4G support. In 2018 zal Apple dan een compleet nieuw ontworpen Watch gaan onthullen, aldus de glazen bol van Kuo.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.