Nieuws
14 februari 2011 - Chris Bannink

Keynote Steve Ballmer: Opgewarmde prak

De absolute keynote spreker waar iedereen naar uit keek dit jaar op MWC, was Steve Ballmer. Met de afgelopen vrijdag aangekondigde samenwerking tussen Nokia en Windows Phone7 gingen velen er even voor zitten.

Steve Ballmer trapte af, energiek als altijd, maar ditmaal zonder adhd fratsen. Hij laat ook twee anderen het podium betreden; Joe Belfiore van Microsoft en Stephen Elop, CEO van Nokia.

Het eerste doel was met Windows Phone 7 om een goede en unieke customer experience op te leveren. En het resultaat is prima, volgens de gebruikers met 93% tevredenheid.

Microsoft kondigde verschillende nieuwe Windows Phone 7 features aan voor 2011, inclusief een "dramatisch verbeterde"browser experience, gebaseerd op Internet Explorer 9; extra multitasking mogelijkheden; support voor Microsoft Office documenten in de cloud; en de toevoeging van Twitter naar de ‘People Hub’. De extra’s die vandaag warden aangekondigd zijn inclusief:

  • Copy & paste. Dit komt via een eerste grote update in maart
  • Twitter integratie, direct in de People Hub in 2011
  • Support voor Office documents in de cloud; Skydrive, ergens in 2011
  • Extreem verbeterde web browser experience, gebaseerd op IE9 in 2011
  • Meer multitasking app’s in 2011
  • Richten op veel meer volume via Nokia Windows Phones in 2011

Samengevat: Een presentatie die weinig nieuwe zaken kon melden. De demo’s gingen niet helemaal goed. Zoals Belfiore die een foto van de eerste rij nam (dramatische kwaliteit!) en die direct uploaden naar het internet maar dat lukte niet: geen verbinding. Zie foto's hieronder. Dodelijk. De bloggers van deze wereld zitten er bijna op te wachten en dan gebeurt het toch nog. Een zeer eenvoudige demo die de halve wereld met zijn telefoon al kan, maar op dit podium als nieuw gepresenteerd wordt en dan failen. Jammer. Dat ze zich geen buil vallen aan filmpjes (van de Kinect demo) mag duidelijk zijn, maar ook duidelijk is dat ze daar nog geen live demo van durven te doen. Op de innige liefde die Ballmer en Elop ten toon spreiden op het podium, ga ik verder niet in. Ook dat was al oud nieuws.

Leuk is wel de connectie met Xbox, super was de demo met Kinect op een mobieltje. Maar laten we eerlijk zijn, deze presentatie bevatte overall niet veel nieuws. Veel zaken kenden we al van Windows Phone 7 en werden -op zich smakelijk verpakt- verkocht als nieuw. Kortom: opgewarmde prak.

Hieronder nog een maar images van Microsoft zelf die de bulletpoints hierboven illustreren.

Over de auteur: Chris Bannink