Nieuws
24 augustus 2007 - Ron Smeets

Keyboard problemen Sony Ericsson verleden tijd

De problemen met de brekende toetsen op diverse Sony Ericsson toestellen lijken, zo meldt de fabrikant, definitief tot het verleden te behoren.

Eerder werd nog gemeld dat het probleem zich alleen voordeed bij de groene versie van de S500i door het gebruik van verkeerde verf op de toetsen maar de afgelopen weken kwamen ook berichten online dat de gele versie dezelfde problemen vertoonde. Weer wat later verschenen ook meldingen over vergelijkbare problemen bij de W580i.

Inmiddels is duidelijk dat het probleem van de W580i alleen in Engeland speelt, waar het toestel al te koop is. Bij de eerste verzendingen bleek dat 5 tot 10% van de geleverde toestellen het bekende probleem vertoonden. Sony Ericsson heeft die zendingen teruggehaald cq tegengehouden en de toestellen die nu in Engeland, en straks in de rest van Europa, in de winkels liggen zijn 100% in orde.

Ook de problemen bij de S500i zouden inmiddels definitief, en voor alle kleuren, opgelost moeten zijn. Een woordvoerder van Sony Ericsson Nederland zegt hierover:

“Wij hebben inderdaad begrepen dat er bij een gering aantal toestellen dit probleem zich heeft voorgedaan. Hoewel de functionaliteit niet werd beïnvloed, is dit natuurlijk niet de bedoeling!

Er is direct op gereageerd en bij de leveringen van de S500i vanaf begin juli moet deze cosmetische beschadiging niet meer voorkomen. De W580i wordt nog niet uitgeleverd in Nederland, dus bij dit toestel zullen zich geen problemen voordoen.”

Let wel, Sony Ericsson spreekt over toestellen die na ‘begin Juli’ uitgeleverd zijn. Het kan dus goed zijn dat je een toestel eind Juli gekocht hebt dat al een week of vier in het magazijn van de betreffende winkel lag. Enfin, iedereen die nu een S500i wil aanschaffen kan dat dus redelijk zorgeloos doen.Gerelateerde links:
Ook brekende toetsen op de W580i van Sony Ericsson
Keyboard probleem S500i ook bij de gele versie
Keypad Sony Ericsson S500i breekt te makkelijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.