Nieuws
07 december 2006 - Ron Smeets

Kerstversiering slecht voor je WiFi signaal

Mocht je tijdens de dagen rondom de Kerst, als je niet aan het eten bent, je PC of Laptop opstarten en de indruk hebben dat je Wireless netwerk niet zo performed als je dat gewent bent, bel dan niet meteen de leverancier van je router of netwerkadapter.

Het kan namelijk goed zijn dat je teveel kerstversiering, ballen slingers en andere decoratieve gadgets waar veel ijzer/aluminium in verwerkt is, in je huis hebt hangen.

Die kunnen er namelijk de oorzaak van zijn dat je WiFi netwerk 25% van zijn kracht en bereik gaat inleveren. Dit komt door de reflectie van de WiFi signalen die ontstaat door de interferentie met de kerstballen, slingers, de piek op de kerstboom etc.

Overschakelen op maretakken, kerststerren en de dennenkrans is ook niet echt een optie. Planten hebben nameijk ook een blokkerende werking op de 2.4GHz signalen van WiFi netwerken, zo melden de onderzoekers van AirMagnet.Gerelateerde links:
WiFire krikt je WiFi signaal op
Maak je eigen WiFi antenne booster
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
Nog meer USB kerstversiering
Mobiele USB kerstboom
WiFi antenne met 5km bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.