Entertainment
11 december 2005 - Ron Smeets

Kerstkalkoen kiezen per videofoon en SMS

UMTS abonnees van '3' in Engeland kunnen dit jaar hun kerstkalkoen via videofoon uitzoeken en vervolgens per SMS bestellen.

Op de kalkoenboerderij van Paul Kelly zijn een aantal videocamera's geinstalleerd waar abonnees op kunnen 'inbellen' om de, nu nog, vredig rondslenterende kalkoenen te bekijken. Elke kalkoen heeft een naamkaartje omhangen en als de keuze gemaakt is, dan kun je je kalkoen per SMS bestellen.

Leuk, maar om dit initiatief nu te betitelen als een 'schoonheidswedstrijd' voor de kalkoenen die uiteindelijk allemaal in pan of oven zullen eindigen, zoals boer Kelly dat in het persbericht doet, vind ik wat overdreven.

Zowel voor '3' als boer Kelly is dit een leuke stunt die voor beiden meer geld in het laatje moet brengen, zij het door belminuten of verkochte kilo's kalkoen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.