Nieuws
02 januari 2006 - Ron Smeets

Kerst- en Nieuwjaars SMSjes weer populairder

In Nederland zijn alleen nog de cijfers van KPN bekend, maar daaruit blijkt dat het aantal Nieuwjaars SMSjes en telefoontjes wederom is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden.

In de Nieuwjaarsnacht moest het KPN netwerk ruim 7 miljoen SMSjes en 3,2 miljoen telefoongesprekken afhandelen. Een stijging van zo'n 5% in vergelijking tot de vorige nieuwjaarsnacht.

Ook in andere landen groeit de populariteit van Kerst- en Nieuwjaarswensen per SMS zienderogen. Een onderzoek van Tegic Communications in de VS en de 5 grootse Europese landen waarin gevraagd werd of men van plan was Kerst en Nieuwjaarswensen per SMS te versturen (of dat al gedaan had) leverde de volgende resultaten op:

KerstSMS sturen (of gestuurd):

USA: 39%

UK: 56%

Frankrijk: 66%

Duitsland: 79%

Spanje: 88%

Italie: 91%

NieuwjaarsSMS sturen (of gestuurd):

USA: 35%

Frankrijk: 85%

Duitsland: 88%

Spanje: 90%

Italie: 92%

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.