Geruchten
05 februari 2015 - Ron Smeets

Keramische behuizing voor de Huawei P8? Body van het toestel zou deels ook uit metaal bestaan

In Barcelona, over vier weken, zal ook Huawei een of meerdere nieuwe toestellen onthullen. De Chinese fabrikant houdt zondagmiddag (1 maart) een persconferentie. Of de opvolger van de Ascend P7 daar gepresenteerd zal worden is nog niet bekend. Er wordt ook al druk gespeculeerd over een eigen event, ergens in april, daarvoor.

Vandaag dook in China het gerucht op dat de Huawei P8 (de merknaam Ascend is niet meer), mogelijk een, deels, keramische behuizing krijgt. Dat deed mij meteen denken aan de HTC One S en zijn 'Micro Arc Oxidation' keramische achterkant uit 2012, maar dit terzijde.

Er gingen al eerder geruchten dat de Huawei P8 mogelijk keramische accenten zou hebben, aangevuld met een metalen chassis en saffier glas, maar die werden daarna weer tegengesproken door twee andere geruchten waarin de volledig metalen behuizing van het toestel te zien zou zijn (zie foto hieronder). En nu wordt in China dus weer beweert dat het toestel wel een deels keramische behuizing krijgt. Het scherm zal volgens deze nieuwe berichten overigens 'gewoon' van Gorilla Glass 3 voorzien worden.

Dezelfde bron noemt ook nog enkele specs. Zo claimt men te weten dat de Huawei P8 dezelfde duo camera krijgt als de onlangs gepresenteerde Honor 6 Plus. Verder wordt gesproken over een 5.2 inch full HD (1080p) display, een Kirin 930 processor, een 2600mAh accu en een mogelijke vingerafdruk sensor/scanner. Tot slot wordt ook nog gemeld dat het toestel weer wat dunner wordt dan zijn voorgangers en concurrenten: 6 millimeter. Afbeeldingen van een behuizing met keramische accenten zijn er nog niet dus het wordt afwachten op de eerste officiele berichten van Huawei zelf, of meer geruchten ;)

Bron (Chinees), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.