Nieuws
11 april 2012 - Ron Smeets

Keiharde keramische coating HTC One S laat los?

Volgens HTC is de keramische coating, die middels een proces dat Micro Arc Oxidation op de One S 'gebrand' wordt, zo hard en krasbestendig dat je geen beschermhoesje nodig zou hebben om de behuizing (achterzijde) van het toestel spik en span te houden.

Op het forum van XDA Developers zijn echter een aantal klachten opgedoken waaruit blijkt dat de keramische coating, vooral aan de randen, los laat (foto). De gebruikers die er last van hebben claimen dat ze het toestel niet hebben laten vallen.

Zelf heb ik dit helaas nog niet kunnen testen omdat ik nog geen review / test exemplaar van de One S in mijn bezit heb, maar het zal zeker een aandachtspunt worden. HTC heeft tot nu nog niet gereageerd op de klachten. Op het XDA forum wordt gespeculeerd dat het probleem wel eens te maken zou kunnen hebben met de aanhechting van de keramische coating op de ietwat flexibele aluminium behuizing van de One S. Daarover kan ik natuurlijk niet oordelen maar ik ben wel benieuwd of dit een 'first batch' bug is of een hardnekkiger probleem zal blijken te zijn. 

"It looks like the brittle ceramic skin can't hold on to the flexible aluminum. Like I said major problem with the production technology", aldus een van de forum leden op XDA. De thread is inmiddels al 15 pagina's lang en diverse One S eigenaren melden dat hun toestel er na enkele dagen ook last van heeft gekregen. Ze claimen allemaal dat het toestel dus niet gevallen, of in aanraking gekomen met krassende objecten als sleutels, is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

UPDATE (12-04, 11u30): HTC heeft gereageerd op de problemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.