Geruchten
17 juni 2015 - Ron Smeets

Keert de 3D camera terug in de volgende Nexus van LG?

Een paar jaar geleden, toen de film- en entertainment wereld de zoveelste verwoede poging deed om 3D populair te maken, verschenen ook diverse smartphones met 3D camera's, en zelfs schermen, op het toneel. Denk aan de Optimus 3D van LG en de EVO 3D van HTC. Die bleken, net als het gebruik van 3D TV's in huis, niet echt succesvol of handig in gebruik en dus verdween de 'stereo-camera' na amper een jaar alweer van de meeste smartphones.

Het gerucht gaat nu dat de 3D camera zijn comeback gaat maken in de volgende Nexus smartphone van LG. Dat de Koreaanse fabrikant werkt aan een nieuwe Nexus is een gerucht dat al min of meer bevestigd is. De komst van een 3D camera is nieuw en heeft volgens een Koreaanse bron mogelijk alles te maken met Google's Project Tango. Daarin spelen het breed toegankelijk maken van Virtual Reality en het in 3D in kaart brengen van je omgeving een belangrijke rol en dus lijkt de keuze voor een 3D camera dan ook een logisch gevolg.

Uiteraard zal nog maar moeten blijken in hoeverre deze Koreaanse geruchten de uiteindelijke waarheid benaderen. De volgende Nexus smartphone (en misschien wel twee) wordt pas in de herfst gepresenteerd. Meestal op het moment dat de volgende Android versie, M in dit geval, beschikbaar komt; ergens in oktober of november.

Bron (Italiaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.